Kelakorvattavaa fysioterapiaa

Kela korvaa enintään 8 euroa 60 minuutin fysioterapiakäynniltä, mikäli sinulla on lääkärin lähete fysioterapiaan. Voit hakea korvauksen takautuvasti Kelalta 6 kk:n sisällä fysioterapian aloituksesta.

 

MDT eli mekaaninen diagnosointi ja terapia sekä McKenzie-menetelmä

MDT-menetelmä on kontrolloitu itsehoitomenetelmä, jonka perustana on yksilöllisesti laadittu mekaaninen diagnoosi. Oikeaan luokitteluun päästään tarkan haastattelun ja tutkimuksen jälkeen.

Terapian tavoitteena ei ole pelkästään poistaa oireita, vaan opettaa henkilö hoitamaan vaivaansa itsenäisesti ja ohjata hänet ehkäisemään vaivan uusiutuminen ja/tai paheneminen.


Suoravastaanotto

Fysioterapian suoravastaanotto on akuutti vastaanotto (tuki- ja liikuntaelinvaivat), jonne voit tulla ilman lääkärin lähetettä.


Akupunktio-  ja sähköakupunktio

On kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva hoitomuoto (neulahoito) jota, käytetään etenkin kivun hoitoon. Sen teho perustuu kehomme oman kivunlievitysjärjestelmän aktivointiin. Sähköhoito lisää akupunktion tehoa.


Kinesioteippaus

Kinesioteippiä käytetään yleisimmin urheiluvammojen kuntoutukseen ja lihaskipujen lievittämiseen. Teippi antaa tukea ja varmistaa oikean liikeradan häiritsemättä verenkiertoa. Kinesioteippiä käytetään usein myös urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä, sillä sen avulla voidaan varmistua nivelen liikeradasta ja välttää haitallisia ääriasentoja. Teipin kompressiovaikutus voi auttaa turvotuksen lievittämisessä. Kinesioteippiä voidaan myös käyttää leikkaus- ja muiden arpien hoidossa.


Faskia- ja venytyshieronta

Erilisten lihasten ja jänteiden jännitys- ja kiputilojen kuntoutuksessa, kuten akillesjännevaivat, purulihasten jännitys-ja kiputilat, lihasten revähdysvammat, selkäkivut. Käsittelyt levossa, venytyksessä ja kuormituksessa.


Hinnasto:

  • 45min – 56€
  • 60min – 66€
  • 90min – 86€

Akupunktiolisä fysioterapian yhteydessä 5 e sis. neulat.
Kinesioteippauslisä fysioterapian yhteydessä 5 e-10e laajuudesta riippuen.